top of page

TTA – korsbåndsoperation

TTA – korsbåndsoperation af hund.

Hvert år opererer vi hunde med korsbåndskader. Det er en meget almindelig skade, der heldigvis i de fleste tilfælde efter en operation ender med et resultat, hvor hunden, med den rette genoptræning, kan bruge sit ben normalt eller næsten normalt.

Der findes flere forskellige operationsteknikker, og hvilken der skal benyttes, afhænger af skaden, hundens størrelse samt aktivitetsniveau. 
En af de teknikker der giver de bedste resultater, især hos hunde over 15 kg., er TTA (Tibial Tuberosity Advancement) – direkte oversat: fremflytning af skinnebenskanten.

Ved TTA-operationen ”ændrer” man på knæets biomekanik, så det ikke er nødvendigt at erstatte det ødelagte forreste korsbånd.


Husk genoptræning
Det er erfaringen, at hunde der har fået foretaget en TTA-operation ofte kommer sig hurtigere end ved de øvrige operationsteknikker. Dog kræver en korsbåndoperation ALTID efterfølgende genoptræning for et godt resultat. 


Læs mere om genoptræning her  

Hvilken operationsteknik der skal anvendes afhænger altid af en individuel vurdering, som vi laver umiddelbart efter diagnosen er stillet.

En TTA-operation kan koste op til 20.000 kroner.


Her kan du se en animeret film, der viser forskellige operationer af korsbåndsskader.

https://www.youtube.com/watch?v=CNymdzyRavs

Kontakt os for yderligere spørgsmål – mail@slagelsedyrehospital.dk / 58 50 51 61

TTA: About
bottom of page